Massieve essen parket

Als u op zoek bent naar een massieve houten vloer met een lichte kleur dan is een massieve essen parket ideaal voor u. Essenhout komt heel dicht in de buurt van eikenhout. Es is een klein beetje zachter dat eik, maar dit verschil is verwaarloosbaar klein. In de praktijk zal een massieve essen vloer even lang meegaan als een massieve eiken vloer. Uw leven lang dus! Essen is lichter van kleur dan eiken terwijl de tekening anders maar wel vergelijkbaar is. Essenhout is minder bekend dan eikenhout om als vloer te gebruiken. Dat is ook de voornaamste reden waarom onze massieve essen parketten goedkoper zijn dan een vergelijkbare eikenhouten vloer. 

Massieve essen houten vloer op vloerverwarming

Een massief essen parket is niet geschikt voor plaatsing op vloerverwarming. Dit omdat alle warmte die door de parket komt ervoor gaat zorgen dat de massieve essen parket teveel gaat werken. Hierdoor is de kans op problemen heel erg groot in de massieve essen parketvloer op vloerverwarming geplaatst wordt. 

Hoe een massieve es plankenvloer plaatsen

Een massieve essen vloer plaatsen is hetzelfde als het plaatsen van een massieve eiken vloer. Zorg voor een voldoende grote uitzetvoeg zodat de plankenvloer kan werken indien nodig. Als de vloer groter is dan 6 meter in de breedte van de plank dan is het verstandiger om een essen lamelparket te kiezen of om de vloer te onderbreken of ook wel dilateren genoemd. Zowel zwevend plaatsen als verlijmen is mogelijk, maar verlijmende plaatsing is meer aan te raden omdat de massieve essen parket dan minder werking heeft.

Voordelen van een massieve essen houten vloer.

  • Lichte kleur
  • Even duurzaam als eik
  • Kalme uitstraling
  • Goedkoper dan eik.

Massieve essen vloer voor elk interieur. Landelijke essen vloeren in een oude hoeve. Massieve essen plankenvloer voor plaatsing in de woonkamer. In de living een massieve parketvloer laten plaatsen. Hoe regelmatig een massieve essen houten vloer dweilen? Wanneer een massief essen houten vloer opschuren? 

Belat parket
plaatsingservice

Parket voordelig en professioneel laten plaatsen? Ontdek onze dienst

Gerealiseerd door onze klanten